Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Digitale omgevingsvergunning sinds 1 januari 2018

Omgevingsloket

Vanaf 2018 moeten een stedenbouwkundige vergunning en een milieuvergunning als een omgevingsvergunning ingediend worden bij één loket - het Omgevingsloket van de Vlaamse overheid.

Daarna kan één openbaar onderzoek en één adviesronde worden georganiseerd. Dat is efficiënter, bespaart tijd en leidt tot betere besluiten.

Sinds maandag 1 januari 2018 werkt iedereen in Vlaanderen met het digitaal loket voor omgevingsvergunningen. Ook Londerzeel. Het is de bedoeling dat alle vergunningsaanvragen digitaal worden ingediend. Werken die door een architect worden begeleid, worden door de architect digitaal ingediend.

Voor kleinere werken (die geen architect vereisen) kan de vergunningsaanvraag nog op de traditionele manier. Toch zetten we in op de digitale weg.

Na afspraak bij de dienst Omgeving

Wie naar de (nieuwe) dienst Omgeving komt, wordt geholpen door de medewerkers na afspraak. Uiteraard kan je van thuis uit ook je aanvraag digitaal ingeven via het Omgevingsloket van de Vlaamse overheid.

Hetzelfde geldt voor de vroegere milieuvergunningsaanvragen. Deze moeten ook digitaal worden ingegeven via het Omgevingsloket.