Deel deze pagina

Dementievriendelijk Londerzeel

Dementie in de kijker

De Gemeente Londerzeel, de lokale handelaars, thuishulpdiensten,… hebben de handen in elkaar geslagen en willen dat Londerzeel een dementievriendelijke gemeente wordt.

Alzheimer Liga Vlaanderen organiseert elk jaar op 21 september de Werelddag DementieOok de Gemeente Londerzeel zet tijdens de maand september ‘dementie’ in de kijker. In de etalage van de lokale winkelier, in de wachtzaal bij de arts… zal je affiches opmerken die aandacht vragen voor mensen met dementie.

Mensen met dementie hebben recht op een menswaardige plaats binnen onze gemeenschap en moeten met respect en de juiste zorg worden behandeld, thuis, maar ook bijvoorbeeld bij de bakker of slager om de hoek.

Vraag het infopakket aan!

Wil je meer weten over Dementievriendelijk Londerzeel of over dementie in het algemeen? Dat kan bij het Zorgloket.

Bij het Zorgloket kan je ook het gratis infopakket aanvragen.

Praatcafé dementie

Londerzeel organiseert ook praatcafés dementie. Dat is een bijeenkomst voor familieleden van personen met dementie en alle andere geïnteresseerden. Ook personen met dementie zijn welkom. Alles gebeurt in een gemoedelijke sfeer.

In het praatcafé wordt telkens een gastdeskundige aan het woord gelaten over bepaalde aspecten van dementie. Hierna volgt een gedachtewisseling met het publiek. Telkens staat een ander onderwerp centraal.

Er is gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen of standpunten in te nemen. Gewoon luisteren kan ook. 

Deelnemen is gratis. Elk praatcafé start om 20 uur (deuren om 19.30 uur). Helaas kunnen ze op dit moment niet doorgaan door de coronamaatregelen. Zodra ze weer kunnen starten, delen we hier de concrete data.