Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

De scholen starten weer op

De afgelopen weken was er in de scholen enkel noodopvang voor de ouders die hier recht op hadden. Daarnaast deden de leerkrachten aan pre-teaching zodat de kinderen thuisonderwijs konden volgen. 

Overeenkomstig de beslissing van de Nationale veiligheidsraad, mogen de scholen vanaf vandaag opnieuw openen.  Zij het enkel voor bepaalde klassen en mits inachtneming van zeer strikte veiligheidsmaatregelen.

In alle scholen werd er heel hard gewerkt om de heropstart mogelijk te maken voor zoveel mogelijk leerlingen. Ze zijn allemaal goed voorbereid om de kinderen op een veilige manier terug te verwelkomen. 

Hieronder een overzicht van de planning in de verschillende scholen. De betrokken ouders werden geïnformeerd over wanneer hun kinderen terug op school worden verwacht. Een pluim voor iedereen die deze heropstart mogelijk maakte.

Gemeentelijke scholen

Dankzij een heel nauwe samenwerking tussen de directies en de gemeentelijke diensten zijn de scholen klaar om opnieuw open te gaan. Naast noodopvang verzorgen zij opnieuw lessen aan bepaalde klassen.  Hieronder een overzicht van de verschillende scholen.

Centrumschool

  • Kleuterscholen Vlindertuin & Tovertrein: noodopvang voor alle kleuters in de vestiging van de Vlindertuin
  • Lagere school: op 15 mei worden de lessen opnieuw opgestart voor de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar. Er zijn dagelijks lessen van 8u30 tot 14u30 (en op woensdag tot 's middags).  De school stopt dus een uurtje vroeger dan normaal. Voor- en naschoolse opvang evenals noodopvang voor de andere leerlingen zijn voorzien in samenwerking met Infano.

Kouterschool

De lessen worden terug opgestart voor de leerlingen van het eerste op 15 mei.  Het tweede leerjaar start op 18 mei.  Het zesde leerjaar start terug op 25 mei.  Er is enkel les in de voormiddag.  Op woensdag is er geen les.

Voor- en naschoolse opvang evenals noodopvang zijn voorzien in samenwerking met Ferm.

Ter Elst

De lessen worden terug opgestart voor de leerlingen van het eerste en het zesde op 15 mei.  Op 18 mei start ook het tweede leerjaar.  De kinderen van het eerste en tweede leerjaar krijgen les op alle dagen behalve woensdag.  De leerlingen van het zesde krijgen les in de lokalen van De Kampanje op woensdag, donderdag en vrijdag.

Voor- en naschoolse opvang evenals noodopvang zijn voorzien in samenwerking met Ferm.

GTIL

De lessen op school worden voorlopig nog niet opgestart. Er is nog geen datum bekend wanneer dit wel zal kunnen.

De Academie

De lessen op school worden voorlopig nog niet opgestart. Er is nog geen datum bekend wanneer dit wel zal kunnen.

Virgo-scholen

De kleuterscholen Minivirgo en De Huffeltjes zetten de noodopvang verder overeenkomstig de regelgeving voor kleuterscholen.

Virgo lagere school

De lessen worden terug opgestart voor de leerlingen van het zesde leerjaar op 15 mei. Op 18 mei start ook het eerste leerjaar. Vanaf 25 mei hervatten de lessen voor het tweede leerjaar. Er zijn lessen in de voormiddag en niet op woensdag. De school voorziet ook verder in noodopvang in samenwerking met Infano.  

Virgo De Heide

De lessen worden terug opgestart voor de leerlingen van het eerste en zesde leerjaar op 15 mei. De school voorziet ook verder in noodopvang in samenwerking met Infano.

Sint-Amandus

Op vrijdag 15 mei worden de lessen terug opgestart voor het zesde leerjaar en een deel van de leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar. Op 18 mei zijn de andere leerlingen van het eerste en tweede leerjaar aan de beurt. Er is telkens les in de voormiddag.

Virgo Secundaire school

De lessen worden opnieuw gestart voor 6ASO/ 6TSO/ 6BSO en 7BSO op 15 mei.  De leerlingen ontvingen de nodige informatie omtrent wanneer ze op school verwacht worden. De meeste lessen worden op maandag en dinsdag gepland.