Deel deze pagina

De Adviseurs

Inwonerspanel houdt vinger aan de pols

De Gemeente Londerzeel is ervan overtuigd dat het cruciaal is om te weten wat er leeft in onze gemeente om de juiste keuzes te kunnen maken.

Om op regelmatige basis de vinger aan de pols te houden, startte het gemeentebestuur met het inwonerspanel ‘De adviseurs.’

Jaarlijks krijgt een willekeurige selectie van inwoners de kans om zich te registreren voor het inwonerspanel. Deze panelleden vormen een doorsnede van de bevolking in Londerzeel en geven geregeld via een korte bevraging hun mening en advies over verschillende thema’s die leven binnen de gemeente, zoals sport, dienstverlening, mobiliteit, cultuur,…

Het inwonerspanel wordt voor verschillende vormen van advies ingezet: om te polsen naar de prioriteiten bij de inwoners, om na te gaan hoe bepaalde zaken geëvalueerd worden, als klankbord of als inspiratiebron. Het panel vormt voor de gemeente een burgeradviesraad.

De wettelijk verplichte adviesraden (Jeugdadviesraad, de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening en het Lokaal Overleg Kinderopvang) blijven daarnaast natuurlijk behouden.

Laat ook jouw stem horen!

Ontving je een uitnodigingsbrief voor het inwonerspanel?

Dan ben jij een van de geselecteerden op basis van de willekeurige selectie. Grijp zeker je kans om jouw stem te laten horen en mee vorm te geven aan de toekomst van onze gemeente!

Registreer je uiterlijk zondag 30 mei 2021.

Geen brief ontvangen, maar maak je toch graag deel uit van het inwonerspanel?

Dat kan!

Meld je uiterlijk zondag 30 mei 2021 aan op vrijwillige basis.

Benieuwd naar de resultaten van de peilingen?

Per thema-onderzoek wordt een uitgebreid rapport van de resultaten opgemaakt.

Ontdek hieronder alvast hoe jouw mede-inwoners verschillende aspecten van het leven in Londerzeel beoordelen.

Resultaten bevraging mobiliteit in Londerzeel

Van 10 tot 26 maart 2020 werd een bevraging over mobiliteit uitgevoerd bij een panel van 335 inwoners. Deze informatie wordt verwerkt in het nieuwe mobiliteitsplan van Londerzeel.

De resultaten van de bevraging vind je terug in deze presentatie: mobiliteit (pdf).

Reglement: inspraak (pdf)
Goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 juni 2019 (pdf).
Gepubliceerd op de website op 27 juni 2019 (pdf).