Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Dag tegen kanker op 18 oktober 2018

Stuur een kaartje!

Doe mee met de solidariteitsactie van Kom op tegen Kanker en steek kankerpatiënten en hun naasten een ongelooflijk hart onder de riem.

Tijdens de Dag tegen Kanker op donderdag 18 oktober 2018 roept Kom op tegen Kanker alle Vlamingen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, door een geel lintje te dragen.

Via Kom op tegen Kanker kan je gratis een gepersonaliseerd kaartje sturen naar een persoon met kanker, zijn/haar naaste of hulpverlener.

Doe mee en stuur een kaartje - Kom op tegen Kanker

Gemeente Londerzeel doet mee

De Gemeente Londerzeel steunt de Dag tegen Kanker.

De medewerkers van de gemeentelijke diensten, de Bib en de leerkrachten van de Londerzeelse scholen… dragen die dag een geel lintje uit solidariteit met al die duizenden mensen die geconfronteerd worden met kanker.

Steeds meer overlevers

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte.

Steeds meer mensen leven dus ook met de gevolgen van kanker, in Vlaanderen al ruim een kwart miljoen.

Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Ook wie kanker overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. Kanker kan steeds beter worden behandeld, waardoor het almaar meer een chronische ziekte wordt waarmee je moet (leren) omgaan.

Op de Dag tegen Kanker gaat al onze aandacht naar de mensen die kanker hebben (of gehad hebben) en hun omgeving.