Deel deze pagina

Cultuur beleven

Terugblikken op Reveil 2020

Steek een kaarsje aan, haal al wie je mist erbij in je hoofd en je hart en herbeleef de editie van Reveil 2020
Omwille van de coronamaatregelen ging Reveil immers digitaal. Another Tom, Swa Pelemans, Alessia&Josse, Jelle Cools, Koestering, Flor Toscano en Kim Van Elteren maakten speciaal voor jullie dit filmpje. 

Dansplezier met De Kampanje

De dansjuffen van vzw De Kampanje maken nog steeds dansen en sturen filmpjes door naar hun dansers:

Dansje Don’t start now - YouTube 

Terugblik naar uitstapjes van Okra Londerzeel

In het voorjaar organiseerde Okra Londerzeel organiseert een wedstrijd: dagelijks wordt een foto gepost van een uitstap en leden moeten raden naar waar dit was en in welk jaar! Mooie herinneringen brengen zo het samen-uit-zijn nog even dichter bij.  
Volg al hun belevenissen via hun facebookpagina.

Okra Londerzeel op Facebook

Oude foto's van straatzichten

Op de Facebookpagina van de Geschied- en Heemkundige kring Londerzeel vinden we dagelijks oude foto’s van straatzichten. Deze geven ons een terugblik in de tijd.  

Heel toepasselijk in deze tijd van zorg hebben ze ook de geschiedenis van godshuis tot WZC Herfstvreugde belicht!  

Mooie podcasts over boeken

Literatuur kan je op allerlei manieren beleven. Podcasts zijn populairder dan ooit en ideaal om vanuit je kot te beluisteren. UiTinVlaanderen selecteerde de 7 mooiste podcasts over boeken.

Breng een online bezoek aan een museum

De Nachtwacht van Rembrandt, La Primavera van Sandro Botticelli of een portie Van Gogh?

Je hoeft niet te reizen om van cultuur te kunnen genieten. Meer nog, je kan ervan genieten vanuit je luie zetel via Bezoek de mooiste musea van de wereld online - UiTinVlaanderen, Bezoek de Gentse musea online - UiTinGent of Musea Brugge.

Meer Belgische museau vind je via deze link van UitinVlaanderen. Ga virtueel op wandel en ontdek de mooiste musea.

Zin in meer? In samenwerking met de betrokken kunsthuizen biedt Humo toptentoonstellingen in videovorm aan.

In de eerste aflevering tonen ze de retrospectieve van de populaire Amerikaanse popartkunstenaar Keith Haring in Bozar. Net zoals Harings leven werd ook deze expo vroegtijdig beëindigd door het Coronavirus. U wordt rondgeleid door Sophie Lauwers, directeur tentoonstellingen Bozar, en Gil Vasquez, een goede vriend van Haring.  

Meer toptentoonstellingen de komende weken: overzichtstentoonstellingen van Panamarenko (Campo & Campo), Mondo Cane (Bozar), Kris Martin (S.M.A.K.) en Wolfgang Tillmans (WIELS)  

Concerttips in de AB

Ga je af en toe eens naar concerten en mis je de bassen, de swingende grooves of de loeiende gitaren? Geen nood, AB tv - YouTube stelt elke dag een concert in de kijker. Van de duffe zaal, de plakkende vloer of die grote persoon net voor jou, heb je alvast geen last.

Podiumvoorstellingen in je huiskamer

Bekijk gratis opnames van meer dan 70 podiumvoorstellingen voor jong en oud op Podium aan huis. Elke dag komen er nieuwe voorstellingen bij.

Via Podium aan huis bundelen gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten om jou te blijven ontroeren en ontspannen. Door de coronacrisis is de magie van de live beleving even onbereikbaar. Geen nood, want als de zalen moeten sluiten, dan komt de voorstelling gewoon naar je toe. Veel kijkplezier!

Theater van FroeFroe

FroeFroe maakt theater voor kinderen, jongeren en volwassenen in een cross-over van poppen, figuren, objecten, video, acteurs en livemuziek. Geniet van Theater FroeFroe op Vimeo!

Opera en ballet

Ook operavoorstellingen kan je bekijken vanuit je kot. Het MM Channel van De Munt biedt enkele voorstellingen gratis en digitaal aan. De moeite! Eerder benieuwd naar een balletvoorstelling? Geniet in je woonkamer van de mooiste opera- en balletvoorstellingen van Opera Ballet Vlaanderen.