Deel deze pagina

CoderDojo @ LonderLab

Met CoderDojo @ LonderLab combineren we leren programmeren met het creatief gebruik van elektronica (mBot, Arduino,...) én van de lasercutter en snijplotter! De verschillende trajecten worden zoveel mogelijk met elkaar gecombineerd in een doorlopende creatieve leerlijn, op maat van de deelnemer.

Met de razend populaire programmeertaal Scratch bouwen kinderen vanaf 7 jaar met blokjes de coolste spelletjes en programma’s. Door daarna nog even een Makey Makey te programmeren kunnen ze hun zelfgemaakte spelletje zelfs spelen met bijvoorbeeld een stel bananen!

Wie al wat uit de voeten kan met Scratch kan met mBot (8+) zelf een robot bouwen. Motoren en allerlei coole sensoren en uitbreidingen zijn eenvoudig aan te sluiten met kabeltjes. Daarna kan de echte fun beginnen! Met de blokjes van Scratch ben jij de baas over je robot! Met mBot kan je bijvoorbeeld ook een joystick programmeren om je eigen Scratch-spelletje te spelen!

Bij het indrukwekkende Otto Robot-traject kunnen de deelnemers zelf een robot tekenen die wordt uitgesneden met de lasercutter. Deze kan zowel met een Scratch-achtige blokjeseditor (Ottoblocky) als met Arduino IDE (code) geprogrammeerd worden.

Met de gratis open source programma’s Inkscape en GIMP maak je oogverblindende mooie ontwerpen, die je uit diverse materialen kan uitsnijden of kan graveren met de lasercutter of de snijplotter.

Je leert slimme onderdelen ontwerpen voor de lasercutter die je klikvast met elkaar kan verbinden tot stevige gebruiksvoorwerpen. Of hoe je een rubberen stempel maakt. Of hoe je een mooie foto of tekening kan vereeuwigen in een prachtige gravure,…

Met de snijplotter leer je hoe je in een oogwenk de meest prachtige kunstwerkjes maakt of hoe je alledaagse voorwerpen kan pimpen: van koelkastmagneetje, sticker of kerstkaartjes tot sfeervolle kerstdecoratie op je raam! Of één van de vele soorten flockfolie of flexfolie die je met de mini-strijkpers op textiel kan strijken,...

We hebben ondertussen kleine hoeveelheden van ruim 100 (!) verschillende materialen in huis, waarmee je naar hartenlust kan experimenteren: in mooie kleurtjes, glow in the dark, reflecterend, met een mooi patroon, goud, met glitters, printbaar, schoolbord,…

De wonderen die iedereen met een lasercutter en een snijplotter kan maken zijn eindeloos!

Deelnemen is gratis. Schrijf je snel in via www.londerlab.be!

CoderDojo zoekt coaches!

Dankzij onze fantastische coaches kunnen we voldoende persoonlijke begeleiding voorzien voor alle enthousiaste, creatieve en nieuwsgierige kinderen die willen deelnemen. Per ingeschreven coach voorzien we max. 4 plaatsen voor deelnemers.

Overweeg je om coach te worden bij CoderDojo @ LonderLab? Bekijk onze vacatures op www.londerlab.be/coaches en neem contact op met de bib.
Je hoeft echt geen programmeerwonder te zijn. Onze CoderDojo kids zijn namelijk slimmer dan je denkt. Enthousiaste ouder, amateurprogrammeur of digitale creatieveling? Dan heb je het zeker in je om coach te worden!

Laat kinderen en jongeren samen kennis maken met Scratch, mBot, App Inventor, Otto Robot, Arduino, de Muse lasercutter of de Cricut Maker snijplotter. Of maak ze nóg slimmer en werk zelf een nieuw traject uit.

Uitvoerder

Bibliotheek Londerzeel

Wanneer

za 17 juni 2023, za 23 september 2023, za 21 oktober 2023, za 18 november 2023, za 16 december 2023 14:00 - 17:00 uur

Waar

Bib Londerzeel

Molenstraat 5
1840 Londerzeel

Prijs

Gratis

Organisatie

Bibliotheek Londerzeel

Meer info