Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

CitizenLab: locaties bewegingstoestellen zijn bekend!

Online participatieplatform

In oktober 2017 ging het gemeentebestuur in zee met CitizenLab en werd het digitaal participatieplatform londerzeel.citizenlab.co gelanceerd. 

Via deze website kan het gemeentebestuur in interactie gaan met de individuele burger, met handelaars, met verenigingen.

Via CitizenLab werd o.a. gezocht naar twee locaties voor bewegingstoestellen.

Bewegingstoestellen

Het gemeentebestuur heeft samen met de gemeente Merchtem acht bewegingstoestellen aangekocht.

Twee toestellen worden opgesteld in de Groene Long (centrum Londerzeel). Twee toestellen krijgen een plek in de tuin van het Woonzorgcentrum Herfstvreugde.

Via CitizenLab werden nog twee geschikte locaties voor telkens twee toestellen gezocht. Tot 1 januari 2018 mocht iedereen voorstellen doen.

Ideeën

We ontvingen verschillende ideeën voor locaties: buitensportcentrum Schaselberg, de stationswijk in Londerzeel centrum,…

Hoewel we zeer tevreden zijn dat onze inwoners hebben meegedacht, zijn de voorstellen niet door de selectie geraakt. Dat komt omdat er op die locaties al andere projecten in de steiger staan of omdat er al voldoende sportmogelijkheden zijn.

Er werd ook rekening gehouden met een geografische spreiding zodat het aanbod bereikbaar is voor alle inwoners van Londerzeel.

Zandvat en kruising Hazenpad-Sneppelaar

Daarom werd ervoor gekozen om twee bewegingstoestellen te plaatsen in Zandvat in Malderen en twee op de kruising van Hazenpad en Sneppelaar.

De toestellen zijn geschikt voor gebruik door jong en oud en je hoeft ook zeker geen doorgewinterde sporter te zijn. Met de plaatsing ervan wil het bestuur iedereen aansporen om meer te bewegen.

Wellicht worden de toestellen in de loop van de maand april 2018 geplaatst.

In 2018 zullen opnieuw bewegingstoestellen aangekocht worden. Deze worden eveneens op strategische wijze ingeplant in Londerzeel.