Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Wat vind jij van Londerzeel? Geef jouw mening

Doe mee aan de nieuwe burgerbevraging van de Vlaamse overheid/Agentschap Binnenlands Bestuur.

Hoeveel mensen wonen er in Londerzeel? (19.136) Hoeveel 65-plussers? (3998) Vinden Londerzelenaars dat ze een goed contact hebben met hun buren (54%) en dat buren elkaar helpen (68%)? En is er voldoende groen in de buurt (76%) en voldoende openbaar vervoer (77%)? Een op drie wagens is een dieselwagen, 1,3% rijdt elektrisch.

Op gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be vind je een schat aan cijfers én meningen over Londerzeel en andere gemeenten. Je vindt er informatie over meer dan 300 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld via een driejaarlijkse bevraging. 

Burgerbevraging naar tevredenheid, participatie en gedrag

Tijdens het voorjaar organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s.

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente of stad belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen.

Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be.

Wie kan deelnemen?

Tussen eind maart en eind juni 2023 bevraagt het Agentschap Binnenlandse Bestuur, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, in elke Vlaamse gemeente een representatieve groep inwoners tussen 17 en 85 jaar, overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

De eerste brief zal in de bus vallen op woensdag 22 maart. Een laatste herinnering is voorzien voor eind april. In totaal worden bijna 400.000 burgers uitgenodigd om de bevraging in te vullen.

Wanneer zijn de resultaten van dit onderzoek bekend?

De resultaten vind je terug op de vernieuwde website van de Gemeente-Stadsmonitor vanaf januari 2024.