Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Burgerbevraging Gemeente- en Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

Nieuwe burgerbevraging Gemeente- en Stadsmonitor

Is het leuk wonen in je buurt? Kan je veilig fietsen in je gemeente of stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in je gemeente of stad?

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat jij denkt over je gemeente of stad. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid, samen met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige bevraging Gemeente- en Stadsmonitor. Van woensdag 25 maart tot midden juni 2020 worden bijna 400.000 inwoners van 17 tot 85 jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen.

Deze inwoners ontvangen achtereenvolgens (gespreid over één maand):

  • een brief met link naar de online vragenlijst
  • een herinnering of bedankingsbrief
  • een papieren vragenlijst voor wie nog niet reageerde
  • een laatste herinnering of bedankingsbrief

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. Er worden alleen analyses op gemeentelijk niveau gemaakt en volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gewerkt.

Je medewerking doet ertoe

Je medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang.

De bevraging Gemeente- en Stadsmonitor is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen.

Als je meewerkt aan deze bevraging krijg je bovendien de kans om je mening te geven over de thema's die in Londerzeel belangrijk zijn. Daarnaast maak je zelfs kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult.

Vragen en meer uitleg

Heb je vragen of opmerkingen of wens je meer uitleg? Vanaf eind maart 2020 kan je terecht op de website Gemeente- en Stadsmonitor - Agentschap Binnenlands Bestuur en kan je bellen naar het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn. Bovendien kan je op de website alle resultaten van de vorige bevraging raadplegen.