Deel deze pagina

Blijf elkaar ontmoeten

Ontdek CoderDojo van de Londerzeelse bib! 

Maak samen met anderen een gigantische 3D-puzzel, waarbij elke deelnemer een puzzelstuk krijgt om met de lasercutter een 3D-creatie op te bouwen. Breng je creatie tot leven met elektronische toeters en bellen (mBotArduinoESP,…)! We maken dit zo makkelijk of zo moeilijk als je zelf wil.

De coaches helpen je stap voor stap met het ontwerpen in Inkscape via de videochat van Webex. Wij delen ons scherm en tonen je handige tips en tricks. Jij deelt jouw Inkscape-scherm, zodat we meteen kunnen zien waarmee we je verder kunnen helpen. 

Meer info en gratis inschrijven voor de eerstvolgende online sessie: website van LonderLab.

Geef je op als Lonnesielse babbeleir en laat de dorpsgenoten meegenieten van de verhalen van vroeger!

Gezocht: Lonnesielse Babbeleirs, die passioneel een waargebeurd verhaal vertellen. Een markante figuur uit het verleden, een bijzondere plek van toen, een opmerkelijke gebeurtenis,...: alles kan en alles mag!  

Geïnspireerd? Stuur een mail naar Bib Londerzeel via bibliotheek@londerzeel.be. We nodigen je uit om je verhaal met ons te delen en geven je de nodige instructies.

Wij verwerken de ingezonden geluids- en/of video-opnames en/of foto’s tot superleuke filmpjes op het Youtube-kanaal van de bib.

Quarantaine colouring: helden van nu

Op de website van illustratrice Julie Vangeel kan je nu gratis kleurplaten downloaden van mensen die ons land recht houden tijdens deze crisis. Schenk de tekening als bedanking voor al deze helden.

Met de app Houseparty kan je videochatten met meerdere mensen tegelijk en kan je zelfs spelletjes spelen met elkaar. Je kan deze app downloaden in de App Store.

Online escape room

Spreek samen met je vrienden af in de online escape room!

Online gezelschapsspelletjes

Speel samen gezelschapsspelletjes online, bijvoorbeeld via Boardgamearena.

Lonnesiels Konkoer

Met de dialectchallenge Lonnesiels Konkoer van Bib Londerzeel kunnen de Lonnesieleneirs eindelijk eens deftig Lonnesiels leren klappen! 

Hoe? Leer enkele Lonnesielse woorden, maak er een leuk verhaal van en film je resultaat. Post je filmpje op sociale media met #lonnesielskonkoer en daag je vrienden uit om iets te maken wat nog straffer is! 

Is het Lonnesiels je met de paplepel ingegeven? Maak en deel een leuk filmpje met #lonnesielskonkoer waarin je het goede voorbeeld geeft! 

't Lonnesiëls gesproke dialectwoorenboek

Creatieve tips voor contact met je grootouders

De wekelijkse bezoekjes aan oma en opa vallen weg en de warme knuffels zijn plots geen evidentie meer. Op zoek naar creatieve manieren om toch contact te houden? Met deze tips van goedgezind maak je de afstand tussen jullie iets kleiner.