Deel deze pagina

Biodiversiteitscampagne

Je hebt meer buren dan je denkt

Biodiversiteit betekent letterlijk de verscheidenheid van het leven op onze planeet. Hoe groter de variatie aan planten, dieren, zwammen en micro-organismen en de leefgebieden waarin ze leven, hoe groter de biodiversiteit. Spijtig genoeg gaat het aantal verschillende soorten en hun leefgebieden sterk achteruit. Wereldwijd en dus ook in onze eigen provincie en gemeente.

Campagnelogo provincie Vlaams-Brabant

Samen werken aan meer biodiversiteit. Dat is het motto van de biodiversiteitscampagne. Met deze campagne, wil de provincie Vlaams-Brabant samen met de gemeenten, regionale landschappen, natuurorganisaties, lokale verenigingen en inwoners de achteruitgang van de lokale biodiversiteit stoppen.

ActiesLogo Koesterburen

Londerzeel neemt deel aan deze provinciale biodiversiteitscampagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’ en onderneemt een aantal acties op het terrein rond zijn koesterburen. De volgende koestersoorten werden geselecteerd voor Londerzeel: de franjestaart (vleermuis), de boerenzwaluw, de patrijs, de gele zegge (een plant), de glimworm en de steenuil.

Londerzeel organiseert jaarlijks een actie rond zijn koesterburen.