Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Bib verwelkomt leners na afspraak

Bib Londerzeel

Sinds maandag 15 juni 2020 verwelkomt Bib Londerzeel opnieuw bezoekers in de bib!  De bib is voorlopig enkel toegankelijk op afspraak, waarbij leners gedurende maximum 30 minuten materialen kunnen kiezen.

Het bezoek kan je thuis al voorbereiden door aanwezige titels te zoeken op de website van de Bib. In de Bib kan je de catalogus voorlopig enkel raadplegen op je eigen mobiele toestel.

Het reserveren van pakketten met gevraagde titels is tijdelijk niet meer mogelijk, maar je kan nog steeds leuke verrassingspakketten laten samenstellen door de bib!

Voorzorgsmaatregelen

  • Probeer zoveel mogelijk alleen te komen en neem ook de titels voor je gezinsleden mee.
  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Ontsmet bij het binnenkomen je handen.
  • Draag een mondmasker. Hiermee bescherm je de andere bezoekers en de medewerkers van de bib en geef je het goede voorbeeld.
  • Hou altijd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers, en volg de aangeduide looprichting en signalisatie.

Wat kan nog niet?

In de bib verblijven, rustig de krant of een tijdschrift lezen, studeren, een pc gebruiken, printen of kopiëren, verfrissend water drinken, naar het toilet gaan, braaf spelen, gezellig keuvelen aan een tafeltje, leuke activiteiten bijwonen, er een gezellige gezinsuitstap van maken,… kunnen we voorlopig helaas nog niet mogelijk maken.

Alles is tijdelijk gratis!

Lidmaatschap verstreken? Geen probleem, dit wordt uitzonderlijk gratis verlengd! Momenteel worden er ook geen boetes en wordt er geen leengeld voor dvd's en cd's aangerekend!

Lid worden van onze bib? Ook dat is tijdelijk gratis. Stuur een mail naar bibliotheek@londerzeel.be en we contacteren je zo snel mogelijk om je te registreren. Vul "nieuw lid" in bij "Barcode bibliotheekkaart" om meteen al een afspraak te kunnen maken.

Meerdere gezinsleden die zelf willen kunnen kiezen? Vul dan in dit formulier de verschillende namen en barcodes van de bibliotheekkaarten in. Blijf steeds bij je kinderen tijdens het bibbezoek.

Bib Malderen

Vanaf maandag 29 juni kun je ook terecht in bib Malderen. We starten daar met een afhaaldienst op afspraak. Zowel specifieke titels als leuke verrassingspakketten zijn daarbij beschikbaar.

Je kan maximaal 10 materialen per bibliotheekkaart kiezen en een dag en tijdslot voor afhaling vastleggen.

Vragen? Mail dan naar bibliotheek@londerzeel.be of bel naar 052 30 13 73.

Vanaf maandag 29 juni zal ook de inleverbus terug open zijn. De ingeleverde materialen gaan minimum vier dagen in quarantaine, voor ze worden uitgescand en verwerkt.