Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Behoeftenonderzoek om verenigingen juist te ondersteunen

Londerzeel telt meer dan 100 verenigingen actief in heel diverse domeinen. Mee dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, leiders, bestuurders, trainers, … heeft onze gemeente een uitgebreid en kwalitatief vrijetijdsaanbod. Het verenigingsleven vormt een motor voor het sociale leven. Verenigingen bieden mensen mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, zichzelf te ontplooien en te ontspannen. De huidige gezondheidscrisis met lange periodes waarin het verenigingsleven noodgedwongen stil lag, maakte heel duidelijk hoe belangrijk hun rol is in het sociale weefsel.

Het gemeentebestuur erkent dan ook de kracht en de waarde van het verenigingswerk en wenst de verenigingen in Londerzeel verder structureel te ondersteunen. Ze wil nagaan in hoeverre de werkingssubsidies, de gemeentelijke infrastructuur, de logistieke en inhoudelijke ondersteuning maximaal kunnen afgestemd worden op de noden. Dat laat toe de juiste prioriteiten te stellen. Hiervoor moeten de noden uiteraard gekend zijn en daarvoor roepen we de hulp in van de verenigingen zelf.

We peilen naar de noden in een verenigingenbehoeftenonderzoek. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer een half uur in beslag en helpt om maximaal in kaart te brengen wat de verenigingen nodig hebben. Indienen kan tot zaterdag 31 juli 2021. Elke vereniging ontving via e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek.

De resultaten worden in september gebundeld in een rapport. Ook de deelnemers ontvangen de resultaten.

Heb je bijkomende vragen? Geef dan zeker een seintje via vrijetijd@londerzeel.be of 052/30 36 16.