Deel deze pagina

Assistentiewoningen Eikenhof: ligging en faciliteiten

Ligging

De assistentiewoningen Residentie Eikenhof, gelegen Mechelsestraat 57, bevinden zich samen met woonzorgcentrum Herfstvreugde op een groene campus in centrum Londerzeel.

Door de gunstige ligging kan je de winkels, de wekelijkse markt, de Sint-Kristoffelkerk, de bibliotheek,... makkelijk bereiken.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Het station van Londerzeel ligt op 1 km wandelafstand. Er zijn bushaltes van De Lijn in de Kerkhofstraat en de Mechelsestraat, vlakbij de assistentiewoningen.

Met de wagen

Via de A12 is Londerzeel vlot te bereiken. Parkeren kan je op de parking van het woonzorgcentrum, bereikbaar via de inrit in de Kerkhofstraat tussen huisnummer 52 en 54. Naast de assistentiewoningen is er nog een tweede parking, bereikbaar via de Mechelsestraat.

Accommodatie

De assistentiewoningen Residentie Eikenhof beschikken over 60 woongelegenheden. Deze zijn verspreid over 4 verdiepingen.

Een assistentieflat is ongeveer 42 m² groot en heeft een woonkamer, keukenhoek, slaapkamer en badkamer. Sommige woningen hebben ook een aparte berging.

De woning is niet ingericht. Je zorgt zelf voor het opfrissen en het aankleden van de woning.

De keukenhoek is ingericht met keukenkasten, wastafel, elektrische kookplaat en dampkap. Je zorgt zelf voor de andere elektrische toestellen.

De badkamer heeft een douche. 

De telefoon- en televisieaansluiting zijn voorzien in de woonkamer.

Er is geen aansluiting voor een wasmachine. In het gebouw zijn er 4 waslokalen waar je aan 1 euro per beurt gebruik kan maken van de was- en droogmachine.

Voor fietsen is er een overdekte fietsenstalling. Je kan je wagen parkeren op een persoonlijke (eventueel overdekte) parkeerplaats reserveren.

Dienstverlening

Er is een noodoproepsysteem in de woonkamer, slaapkamer en badkamer waarmee 24 uur op 24 permanentie wordt geboden.

Op de gelijkvloerse verdieping is cafetaria De Notelaar open elke weekdag tussen 15 en 17 uur. Hier worden ook alle activiteiten georganiseerd.

Je kan dagelijks een maaltijd aan huis nemen. Deze wordt naar je woning gebracht. 

Je bent welkom in het kapsalon van woonzorgcentrum Herfstvreugde. Een afspraak kan je maken aan het onthaal van het woonzorgcentrum.

Je bent ook welkom in cafetaria Den Babbeleir van het woonzorgcentrum en bij de activiteiten die daar georganiseerd worden.

Voor hulp bij verzorging, huishoudelijke taken of poetsen kan je beroep doen op de thuiszorgdiensten werkzaam in regio Londerzeel.

Reglement: warme maaltijden in de assistentiewoningen (pdf)
Vastgesteld bij besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn op 24 september 2015.
Aangepast door de OCMW-raad op 25 oktober 2022.
Gepubliceerd op de website op 21 november 2022.
Inwerkingtreding op 1 december 2022.

Retributiereglement: gebruik dranken en snacks in de cafetaria's van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen (pdf)
Goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 november 2022.
Gepubliceerd op de website op 22 december 2022.