Deel deze pagina

Assistentiewoningen Eikenhof: ligging en faciliteiten

Ligging

De Assistentiewoningen Eikenhof, gelegen Mechelsestraat 57, bevinden zich samen met Woonzorgcentrum Herfstvreugde op een groene campus in centrum Londerzeel.

Door de gunstige ligging kan je het gemeentehuis, de Sint-Kristoffelkerk, de bibliotheek, de wekelijkse markt en de winkels makkelijk bereiken.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Het station van Londerzeel ligt op 1 km wandelafstand. Er zijn bushaltes van De Lijn in de Kerkhofstraat en de Mechelsestraat, vlakbij de Assistentiewoningen.

Met de wagen

Via de A12 is Londerzeel vlot te bereiken. Parkeren kan je op de parking van het Woonzorgcentrum, bereikbaar via de inrit in de Kerkhofstraat tussen huisnummer 52 en 54. Naast de Assistentiewoningen is er nog een tweede parking, bereikbaar via de Mechelsestraat.

Capaciteit

De Assistentiewoningen Eikenhof beschikken over 60 woongelegenheden. Deze zijn verspreid over 4 verdiepingen.

Accommodatie

Een assistentiewoning is ongeveer 58 m² groot en heeft een woonkamer, keukenhoek, slaapkamer en badkamer. Sommige woningen hebben ook een aparte berging.

De woning is niet ingericht. Je zorgt zelf voor het opfrissen en het aankleden van de woning.

De keukenhoek is ingericht met keukenkasten, wastafel, elektrische kookplaat en dampkap. Je zorgt zelf voor de andere elektrische toestellen.

De badkamer heeft een douche met een uitklapbare stoel. Je kan een bad nemen in de gemeenschappelijke badkamer in het gebouw.

De telefoon- en televisieaansluiting zijn voorzien in de woonkamer.

Er is geen aansluiting voor een wasmachine. In het gebouw zijn er 2 waslokalen waar je aan 0,50 euro per beurt gebruik kan maken van de was- en droogmachine.

Voor fietsen is er een overdekte fietsenstalling. Je kan je wagen parkeren op een persoonlijke parkeerplaats vlakbij de Assistentiewoningen aan 15 euro per maand. Je kan ook een overdekte parkeerplaats reserveren aan 25 euro per maand.

Dienstverlening

Er is een noodoproepsysteem in de woonkamer, slaapkamer en badkamer. Bij gebruik komt een medewerker van het Woonzorgcentrum ter plaatse om de eerste hulp toe te dienen.

Op de gelijkvloerse verdieping is cafetaria De Notelaar open:

  • elke weekdag: 15 tot 17 uur
  • zondag om de twee weken

Op zaterdag is de cafetaria gesloten.

Je kan dagelijks een maaltijd aan huis nemen. Ofwel laat je de maaltijd naar je woning brengen ofwel eet je samen met andere bewoners in de cafetaria. De Gemeente Londerzeel heeft ook een eigen dienst "Onderhoud aan huis".

Je bent welkom in het kapsalon van Woonzorgcentrum Herfstvreugde. Een afspraak kan je maken aan het onthaal van het Woonzorgcentrum.

Je bent ook welkom in cafetaria Den Babbeleir van het Woonzorgcentrum en bij de activiteiten die daar georganiseerd worden.

Voor hulp bij verzorging, huishoudelijke taken of poetsen kan je beroep doen op de thuiszorgdiensten werkzaam in regio Londerzeel.

Reglement: warme maaltijden in de assistentiewoningen (pdf)
Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015.
Gepubliceerd op de website op 11 april 2016.
Inwerkingtreding op 1 mei 2016.