Deel deze pagina

Assistentiewoningen Eikenhof: inschrijving

Voorwaarden

Wil je je inschrijven op de wachtlijst voor de assistentiewoningen? Dan moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

De leeftijdsvoorwaarde:

  • Je moet minstens 65 jaar zijn.

Eén van de drie afkomstvoorwaarden:

  • Je bent de laatste 5 jaar in Londerzeel gedomicilieerd.
  • Je hebt ooit 20 jaar in Londerzeel gewoond.
  • Je bent familie in 1e of 2e graad van iemand die al 10 jaar inwoner is van Londerzeel.

Preventieve wachtlijst

Als je je inschrijft uit voorzorg en het is niet je bedoeling om meteen naar de assistentiewoningen te verhuizen, dan kies je voor de preventieve wachtlijst.

Op deze lijst staan je naam en inschrijvingsdatum, maar je wordt niet gecontacteerd voor een verhuis. Dat gebeurt pas als je je laat doorschuiven op de effectieve lijst.

Effectieve wachtlijst

Wil je onmiddellijk aanschuiven voor een plaats in de assistentiewoningen? Dan kies je voor de effectieve wachtlijst. Je schuift aan volgens jouw inschrijvingsdatum. Bij het vrijkomen van een woning krijgt de persoon met de vroegste inschrijvingsdatum een aanbod om te verhuizen.

Hoe inschrijven?

Om je in te schrijven op de wachtlijst van de assistentiewoningen, maak je best een afspraak. Zo ben je zeker dat een medewerker je te woord kan staan. Elke inschrijving wordt in een register ingeschreven en getekend, vandaar dat je een afspraak met het Welzijnsteam moet maken. Als je niet ter plaatse kan komen, mag een familielid je inschrijven.

Wat meebrengen?

We vragen naar jouw officiële naam, geboortedatum en domicilieadres. Deze gegevens staan op jouw identiteitskaart (eID). Schrijf je een familielid in? Breng dan ook deze gegevens mee.

Kostprijs?

Inschrijving op de wachtlijst is gratis.