Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Aanleg ondergrondse hoogspanningskabel Elia

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, legt een ondergrondse hoogspanningsverbinding aan tussen Londerzeel en Mechelen.

De nieuwe kabelverbinding loopt van aan het hoogspanningsstation in Malderen via het hoogspanningsstation in Tisselt tot in Leest.

De werken maken deel uit van het Eliaproject Schelle-Malderen-Mechelen, dat de elektriciteitsbevoorrading van de ruime regio Mechelen in de toekomst garandeert. De huidige luchtlijn heeft het einde van haar levensduur bereikt en wordt ontmanteld na de aansluiting van de nieuw aangelegde ondergrondse leiding.

Aannemer Scheldekabel legt in Maldersesteenweg tussen Broekstraat en Zwaantje de kabelsleuf dicht en bouwt de nieuwe rijbaan op tot op de onderlaag in asfalt.
De tweede werkzone bevindt zich tussen Zwaantje en de Molenbeek. Daar is de aannemer gestart met de sleufwerken. De aanleg van de kabel is er voorzien in de eerste week van juni.
In de week van 27 mei graaft Scheldekabel de kabelsleuf in het gedeelte van Maldersesteenweg tussen Molenbeek tot in Koeisteert, dit is de derde fase. Voorafgaandelijk wordt de bovenlaag van de straat er al verwijderd.
Volgens bovenstaande planning zou het gedeelte van Maldersesteenweg voor het bouwverlof volledig geasfalteerd moeten zijn.

Na het bouwverlof worden de werken voortgezet voorbij het kruispunt Stuikberg-Achterheide tot aan voetweg 45 (ter hoogte van huisnummer 36 - RS Cars).

Alle werkzaamheden op het grondgebied van Londerzeel zouden ten laatste tegen oktober 2019 afgerond zijn.

Tijdens de uitvoering is Maldersesteenweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Een omleiding wordt voorzien via Lippelostraat - Kasteeldreef (Lippelo) - Lippelodorp - N17 - Provincielaan - Achterheide.

Voor fietsers is er steeds een vrije doorgang langs de werfzone. Zij rijden met andere woorden niet om.

Door de onderbreking van Maldersesteenweg moet De Lijn de dienstregeling van buslijn 251 Malderen-Brussel aanpassen. Vanaf 18 maart wordt de dienstregeling beperkt tot Sint-Jozef aan halte Bloemstraat.

De werken en omleiding kunnen geraadpleegd worden op de Hinder-in-kaart toepassing.