Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Aanleg ondergrondse hoogspanningskabel Elia

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, legt een ondergrondse hoogspanningsverbinding aan tussen Londerzeel en Mechelen.

De nieuwe kabelverbinding loopt van aan het hoogspanningsstation in Malderen via het hoogspanningsstation in Tisselt tot in Leest.

De werken maken deel uit van het Eliaproject Schelle-Malderen-Mechelen, dat de elektriciteitsbevoorrading van de ruime regio Mechelen in de toekomst garandeert. De huidige luchtlijn heeft het einde van haar levensduur bereikt en wordt ontmanteld na de aansluiting van de nieuw aangelegde ondergrondse leiding.

De Maldersesteenweg zal tegen het bouwverlof tussen Broekstraat en de Kleine Molenbeek over de volledige breedte vernieuwd zijn. Van 10 tot 12 juli vinden de asfalteringswerken plaats en wordt de straat afgewerkt. Tussen 7 en 17u zal de straat telkens volledig afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen de werken zoals steeds nog passeren. Daarmee zijn de werkzaamheden in de eerste twee werkzones klaar en kan de straat daar opnieuw worden opengesteld.

In de derde werkzone, in Maldersesteenweg vanaf de Kleine Molenbeek tot in Koeisteert, wordt de werkzone tegen het einde van de eerste week van het bouwverlof (19 juli) afgewerkt tot op de onderlaag in asfalt. De straat wordt vervolgens in beide rijrichtingen opengesteld voor het verkeer, weliswaar met een snelheidsbeperking.

Na het bouwverlof worden de werken voortgezet in Koeisteert over het kruispunt Stuikberg-Achterheide tot aan voetweg 45 (ter hoogte van huisnummer 36 - RS Cars).

Alle werkzaamheden op het grondgebied van Londerzeel zouden ten laatste tegen oktober 2019 afgerond zijn.

Tijdens de uitvoering is Maldersesteenweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Een omleiding wordt voorzien via Lippelostraat - Kasteeldreef (Lippelo) - Lippelodorp - N17 - Provincielaan - Achterheide.

Voor fietsers is er steeds een vrije doorgang langs de werfzone. Zij rijden met andere woorden niet om.

Door de onderbreking van Maldersesteenweg moet De Lijn de dienstregeling van buslijn 251 Malderen-Brussel aanpassen. De dienstregeling is momenteel beperkt tot Sint-Jozef aan halte Koeisteert.

De werken en omleiding kunnen geraadpleegd worden op de Hinder-in-kaart toepassing.