Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Aanleg ondergrondse hoogspanningskabel Elia

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, legt een ondergrondse hoogspanningsverbinding aan tussen Londerzeel en Mechelen.

De nieuwe kabelverbinding loopt van aan het hoogspanningsstation in Malderen via het hoogspanningsstation in Tisselt tot in Leest.

De werken maken deel uit van het Eliaproject Schelle-Malderen-Mechelen, dat de elektriciteitsbevoorrading van de ruime regio Mechelen in de toekomst garandeert. De huidige luchtlijn heeft het einde van haar levensduur bereikt en wordt ontmanteld na de aansluiting van de nieuw aangelegde ondergrondse leiding.

Vanaf 18 maart tot midden mei wordt er gewerkt tussen het hoogspanningsstation in de Broekstraat en de Maldersesteenweg 139. In een tweede fase, van eind april tot midden juni, schuiven de werkzaamheden op en wordt er op de Maldersesteenweg gewerkt tussen huisnummer 139 en 69. Tijdens de derde fase, van eind mei tot midden juli, werkt Elia tussen de Maldersesteenweg 69 en Koeisteert 16.

Na het bouwverlof worden de werken voortgezet voorbij het kruispunt Stuikberg-Achterheide tot aan voetweg 45 (ter hoogte van huisnummer 36 - RS Cars).

Volgens deze planning zouden de werkzaamheden op het grondgebied van Londerzeel ten laatste tegen oktober 2019 afgerond zijn.

Tijdens de uitvoering van de eerste fase is Maldersesteenweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Een omleiding wordt voorzien via Lippelostraat - Kasteeldreef (Lippelo) - Lippelodorp - N17 - Provincielaan - Achterheide.

Voor fietsers is er steeds een vrije doorgang langs de werfzone. Zij rijden met andere woorden niet om.

Door de onderbreking van Maldersesteenweg moet De Lijn de dienstregeling van buslijn 251 Malderen-Brussel aanpassen. Vanaf 18 maart wordt de dienstregeling beperkt tot Sint-Jozef aan halte Bloemstraat.

De werken en omleiding kunnen geraadpleegd worden op de Hinder-in-kaart toepassing.