Deel deze pagina

Aangepast vervoer voor personen met een handicap

MAV - Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer 

Vragen over aangepast vervoer? Vervoer op maat? Een concreet vervoerprobleem? Een rolstoeltoegankelijk voertuig nodig?

Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer via:

Zij helpen je op weg.

Meer info: Mobiliteitscentrale - Vlaams-Brabant

DAV – Dienst Aangepast Vervoer

Personen met een beperkte mobiliteit die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, kunnen een beroep doen op Mobiele assistentie en begeleiding - vzw Eigen Thuis.

De Dienst Aangepast Vervoer is 7 dagen op 7 beschikbaar, van 6.30 's morgens tot middernacht. Vraag aangepast vervoer aan bij de dispatching, iedere werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur op 02 270 94 36 of via info@dav-grimbergen.net.

Prijs: Een rolstoelgebruiker betaalt 0,50 euro per km extra voor de eerste 50 km. Vanaf de 51ste kilometer betaalt de rolstoelgebruiker 1,50 euro per kilometer.
Een niet-rolstoelgebruiker betaalt 2 euro startgeld per rit, plus 0,66 euro per km voor voor de eerste 25 kilometer. Vanaf de 26ste kilometer komt daar voor niet-rolstoelgebruikers nog 0,25 euro per km bij.

Inwoners van gemeenten die een samenwerkingsovereenkomst hebben met DAV Grimbergen, krijgen een korting van 0,10 euro / km.

MABE - Mobiele Assistentie en Begeleiding

De dienst Mobiele Assistentie en Begeleiding (MABE) van vzw Eigen Thuis is beschikbaar van 6.30 's morgens tot middernacht en dit zowel op weekdagen als tijdens het weekend. Je kan een beroep doen op assistentie en/of begeleiding door de MABE voor:

  • boodschappen
  • bezoeken van familie of vrienden
  • assistentie bij werk, vrije tijd of thuis
  • begeleiding bij dokters- of ziekenhuisbezoek

Een beroepskracht die helpt of begeleidt bij activiteiten van het dagelijks leven, zorgt voor assistentie en/of begeleiding. Vraag MABE aan bij de dispatching, iedere werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur op 02 270 94 36 (bij voorkeur een aantal dagen op voorhand).

Prijs: Voor mensen met een persoonsvolgend budget worden de kosten van de assistentie afgesproken binnen de dienstverleningsovereenkomst. Anderen betalen 2,50 euro per uur (met een minimum van 2,50 euro). Verplaatsingskosten worden berekend volgens de tarieven van DAV.