Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

2 bushaltes worden geschrapt

Basisbereikbaarheid, dat is de nieuwe visie op mobiliteit in Vlaanderen. De Vlaamse overheid zet in op het aanbieden van openbaar vervoer dat afgestemd is op de reële noden van de reiziger. Op plaatsen waar de vervoersvraag klein is, zal het aanbod dalen. Zo kan er meer worden geïnvesteerd in lijnen waar de vraag groot is. Scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen, sportcentra, cultuurcentra en winkelcentra moeten vlot bereikbaar zijn voor iedereen.

Gevolgen in Londerzeel

De Lijn deed een grondige evaluatie van haar net. Ze hield daarbij rekening met de afstand tussen de verschillende bushaltes en het aantal passagiers op de lijnen. Door een afstand van zo'n 400 meter tussen de verschillende haltes te creëren, kunnen de bussen zo efficiënt en stipt mogelijk rijden.

Die evaluatie zorgt er wel voor dat er in de komende jaren een aantal haltes zullen worden samengevoegd of geschrapt. De uitrol van de nieuwe mobiliteitsvisie 'basisbereikbaarheid' zal vermoedelijk pas in 2023 gebeuren. De Lijn schrapt vanaf september al 2 haltes in Londerzeel. Zo kunnen ze het nieuwe schooljaar starten met een stabiel netwerk. Volgende haltes zullen verdwijnen:

  • Marie Planché (Meerstraat) - de halte Londerzeel Molenhoek op 350m blijft behouden
  • Londerzeel Sint-Christoffelstraat (Mechelsestraat) - de halte Londerzeel Brandweer op 290m blijft behouden

Hoppinpunt Londerzeel

Reizigers zullen, nog meer dan vandaag, verschillende vervoersmiddelen combineren om op hun bestemming te raken. Daarom lanceert men het merk 'Hoppin'. Hoppin bundelt vervoersoplossingen in Vlaanderen. De Hoppinpunten zullen zorgen voor een vlotte overstap van het ene op het andere vervoermiddel. Via een website, app en een callcenter kan je als reiziger eenvoudig achterhalen welke vervoersmiddelen je best combineert, waar je kan overstappen, hoe lang je onderweg bent en wat de verplaatsing je zal kosten.

Ook in Londerzeel komt een Hoppinpunt: de halte van de sneltram A12. De timing van de verdere uitrol van de nieuwe mobiliteitsvisie en de aanleg van de tramhalte lopen vermoedelijk parallel.